P_Biemans

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 23 total)
 • Author
  Posts
 • in reply to: Diefstal van Jose sensor #1021

  P_Biemans
  Participant

  Kan iemand sensor 58 uit het systeem halen. Deze verbergt namelijk sensor 16 die erachter zit. Zoals bekend is sensor 58 eerder gestolen. Bedankt alvast en met vriendelijke groet,

  Piet Biemans

  in reply to: Over tijd en waarnemingen #1020

  P_Biemans
  Participant

  Beste Peter,

  Kun jij morgen vertellen wat uit de ijking en de vergelijking gekomen is? Het resultaat is voor mij nog steeds onduidelijk.

  Met groet en tot morgen,

  Piet

  in reply to: Diefstal van Jose sensor #997

  P_Biemans
  Participant

  Terwijl overduidelijk is dat de sensor op 17 december om 05:31:10 uur gestopt is.

  in reply to: Diefstal van Jose sensor #996

  P_Biemans
  Participant

  Kan iemand voor mij de geluidsdata in dB(A)-waarden voor de nacht van 16 op 17 december j.l. tot het moment van diefstal op 17 december om 05:31:10 uur te voorschijn toveren. Ik kan ze namelijk niet vinden. Vanaf 23 of 24 uur op 16 december kom ik ze niet meer tegen.

  in reply to: Over tijd en waarnemingen #957

  P_Biemans
  Participant

  Voor de goede orde. Ikzelf heb het resultaat van waarde van 58,0 dB van de geijkte apparatuur vergeleken met de waarde 49 dB uit de HeronViewer.

  in reply to: Horizon 2020 subsidie regelingen #944

  P_Biemans
  Participant

  Beste meneer Ogg,

  Ik krijg van u ontstellend veel informatie en links door. Schitterend dat u dat allemaal opzoekt en zelf verwerkt! Maar ik krijg het allemaal niet gelezen. Het is me teveel. Daar heb ik de tijd niet voor. Als u er nu voor zorgt dat u van elke informatie/ link die u ons wilt toesturen, aangeeft wat het inhoudelijk belang hiervan is voor ons project en vooral wat uw eigen mening omtrent de inhoud is, dan heb ik er iets aan en kan ik weer daarop reageren. Zo komt een forum tot stand.

  Met vriendelijke groet,

  Piet Biemans

  in reply to: Over tijd en waarnemingen #874

  P_Biemans
  Participant

  Nu, zeg het zelf maar. Is het volgens de sensor 45 of 49? Ik ben ook benieuwd.
  De meting vond gedurende een uur plaats op dinsdag 29 november tussen exact 12.00 en 13.00 (Nederlandse tijd).


  P_Biemans
  Participant

  Beste Linda,
  Ik zie/ begrijp dat anderen niet reageren. Zou het een keer mogelijk zijn mij dat te laten zien op mijn vaste computer thuis? Anders, en dat is ook een zeer goede mogelijkheid, wil ik wel op de RU langskomen en schrijf ik op hoe te handelen. Dat kan ook door een SA (studentassistent) gebeuren, uw tijd is eigenlijk te kostbaar.
  Met vriendelijke groet,
  Piet

  in reply to: Over tijd en waarnemingen #867

  P_Biemans
  Participant

  Wat ik nog vergeten was te vertellen. In het college van Peter van der Voorn is gezegd dat voor een goede opstelling van een sensor om het geluid te meten een afstand van tenminste 1.5 m vereist is om tot geldige metingen te komen. In mij situatie is dat duidelijk niet het geval. Ik wil ter zijner tijd wel aan die eis voldoen en dat betekent dat een andere opstelling gezocht moet worden. Mijn vraag aan de sensoropstellers is om daar medewerking aan te verlenen. Maar dat komt later wel.

  in reply to: Over tijd en waarnemingen #864

  P_Biemans
  Participant

  Hierbij enige foto’s.

  Attachments:
  You must be logged in to view attached files.

  P_Biemans
  Participant

  Beste Linda,
  Om überhaupt en eigen bijdrage te kunnen leveren, zou ik graag een paar uurtjes les willen hebben hoe te werken met de data o.a. opslag van data, dan ook uitprinten van data, maken van plaatjes zoals bijv. gepresenteerd door Zoi Katsamani. Ik moet zeggen dat het mij niet lukt om dat op een nette manier te bereiken. Kan ik, misschien bestaat er bij meer mensen die behoefte, daarvoor eens langs komen? Welk programma gebruiken jullie.

  in reply to: Uitleg geluid; dB, dB(A), frequenties, … #518

  P_Biemans
  Participant

  Beste Peter,

  Heel hartelijk bedankt voor de uitleg van geluid en zoveel omtrent het geluid.
  Ik ga het als sociale wetenschapper echt bestuderen want zo een, twee, drie kan ik dat niet allemaal bevatten. Komt dit item op de collegeavond in november ook nog aan de orde?
  Ik ben bezig met het geluid in dB(A) van sensor 58 maar vind de uurgemiddelden toch geen goede afspiegeling van het geluid dat zich zo voordoet bij mij in de straat (als ik deze vergelijk met de waarden die ik steeds ontvang op mijn mobieltje) en de gemiddelden van de categorieënopbouw (1-5) geven geen enkel inzicht. Deze laatste geeft (bijna) steeds een constante waarde. Is het niet beter om ook ten minste de minima- en maxima-waarden van de uurgemiddelden in dB(A) aan te geven? Dat zou in ieder geval drie curves laten zien waaruit je iets meer kunt concluderen. Is dat ook niet interessanter?
  Iets anders: komt die boom vóór mijn huis er dit najaar?

  in reply to: Op zoek naar geïnteresseerde bewoners voor een interview #455

  P_Biemans
  Participant

  Beste sensorviewers, beste allemaal,

  Ik heb vanmorgen uitvoerig gesproken met Ellen Klein Gunnewiek. Ik vind dat de antwoorden op haar vragen relevant zijn om inzicht te krijgen in het proces hoe de invloed van de burger een bijdrage kan leveren en gestalte kan geven als het gaat om het milieubeleid van gemeenten en met name dan van Nijmegen. Ik vraag u positief te reageren op haar verzoek; ik heb het heel zinnig gevonden.

  in reply to: Geluid in de stad en uw directe omgeving #453

  P_Biemans
  Participant

  Vanmorgen ben ik op bezoek geweest bij Peter van der Voorst om over geluid te praten. Dat heeft wel verduidelijkend gewerkt. Eerder ontving ik ook van Linda al uitgebreide informatie. We hebben gesproken over het diagram geluid en over de samenstelling van geluid in het diagram in dB(A) en in Hz (Herz), hoe geluid werkt en de indeling in categorieën geluid (1 tm 5). Peter heeft beloofd ook informatie te geven over de hoe de ranche aan Hz-waarden (ongeveer 25Hz -12.5KHz) gekoppeld zou kunnen worden aan mogelijk onderliggende oorzaken (bijv. vrachtverkeer, scooters, vogels, etc., etc.). Dat zou een inhoudelijke betekenis kunnen geven van wat er aan geluid plaatsvindt die door de sensor opgepakt wordt. Met dank aan Peter.

  in reply to: Houtstook app #452

  P_Biemans
  Participant

  IK wil die App wel testen.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 23 total)