Geovisualisaties met stadsbreed beeld van 24 uur Geluid of Ozon uit sensordata

Overlegtafels Gebruikerscases analyseren en visualiseren Geovisualisaties met stadsbreed beeld van 24 uur Geluid of Ozon uit sensordata

Viewing 1 post (of 1 total)
 • Author
  Posts
 • #848

  L. Carton
  Keymaster

  Geo-Informatie student Rick Jankowski, student Aardwetenschappen aan de VU, werkt in het kader van zijn stage bij de GI-minor voor het project Smart Emission bij de Radboud Universiteit. Hij heeft een aantal visualisaties gemaakt door sensordata ruimtelijk te interpoleren, en hierbij de hoogtelijnenkaarten per uur achter elkaar te zetten. Hiermee wordt een 24-uurs beeld gegeven op film over de sensordata, in dit geval voor Geluid en voor Ozon. NB. De sensorwaarden zijn geen input voor een model inzake Lucht of Geluid, maar worden vanuit de meetwaarden geinterpoleerd middels Inverse Distance Weighting. Hierdoor lijkt het alsof de sensorpunten zelf bronnen van vervuiling zijn (piekwaarden ter locatie van een sensorpunt), doch dit betreffen de locaties waar de observaties gedaan worden.
  De filmpjes kunnen helpen bij het interpreteren van de sensordata om een dynamisch beeld te krijgen op het schaalniveau van de stad, in ruimte en tijd. De filmpes zijn 100 – 200 Mb per stuk, te groot om hier op het Forum te posten. Op Tabblad Project Documents worden ze toegevoegd bij het avondcollege Geluid en Luchtkwaliteit, waar deze filmpjes ook vertoond zijn.

Viewing 1 post (of 1 total)

You must be logged in to reply to this topic.